Yatırım El Kitabı pdf indir

tarafından
8
Yatırım El Kitabı pdf indir

Yatırım El Kitabı’nin ikinci baskısı, ilk baskının eksiklerini gideren zengin bir içerikle çıkıyor. Finansın teorisi kadar pratiğine de önem veren Prof. Mehmet Şükrü Tekbaş, finans alanındaki son gelişmeleri kitaba dahil etmeye çok önem vermiş. Davranışsal finans konusunu genişletip yeni bir kavram olarak duygusal finansı da dahil etmiş. “ESG” diye kısaltılan sürdürülebilirlik, kurumsal yönetim ve sosyal sorumluluk ile yatırım konuları da kitaba eklenmiş.
Türkiye’de bireysel emeklilik sistemine 8,7 milyon kişi dahil oldu. Toplam özel emeklilik birikimleri henüz 750 milyar TL seviyesinde olsa da bu birikim havuzu büyüyor. Milyonlarca kişinin portföylerini yönetmesi, getiriyi takip edip yatırım kararı alması gerekiyor.
Birkaç yıldır halka arzların ilgi çekmesi ile Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı 8 milyon’a ulaşmıştır. Ancak kısa vadeli yatırım alışkanlığı ve yetersiz yatırım danışmanlığı nedeniyle yeni yatırımcıların Borsa’da hüsrana uğrama riski artıyor. Bu yeni baskıda portföy yönetimin en önemli konuları olan portföy oluşturma, varlık dağılımı, portföy getirisi ölçme konuları örneklerle açıklanıyor. Üniversitelerde ders kitabı olması yanında Yatırım El Kitabı, yatırım profesyonelleri ve meraklı yatırım amatörleri için ana dilimizde eşsiz bir kaynaktır.
Sermaye piyasalarımızın gelişimi için uzun vadeli, dengeli ve bilgi ile yatırım yapılan bir yatırım kültürü oluşturmalıyız. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği finansal okuryazarlık, finansal özgürlük ve bireysel finans gibi kavramların içini doldurmak için heyecanını hiç kaybetmeyen değerli hocam Prof. Mehmet Şükrü Tekbaş’ın bu kitabı, yetkin yatırım danışmanları için engin bir yatırım el kitabıdır.
 

Yatırım El Kitabı isimli 844 sayfadan oluşan kitap ; Mehmet Şükrü Tekbaş tarafından yazılmış ve SCALA YAYINCILIK yayınevinin 26.02.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Yatırım El Kitabı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.