Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı – Şiddeti Önlemek İçin Erkeklerle Grup Uygulamaları pdf indir

tarafından
19
Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı – Şiddeti Önlemek İçin Erkeklerle Grup Uygulamaları pdf indir

Aile içinde şiddetin engellenmesi ve aile bireylerinin güvenliği, toplumsal bir hedef olarak büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, şiddet uygulamış bireylere sunulacak hizmetlerin hayati bir rolü bulunmaktadır. Bu hizmetlerin bir parçası olan grup psikoterapi müdahale çalışmalarının yaygınlaştırılması ve kolay erişilebilir hâle getirilmesi kritik bir ihtiyaçtır. Bu amacı desteklemek adına geliştirilen Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı’nın grup uygulama aşamaları, bu kitapta detaylı bir şekilde ele alınmıştır.
Grup uygulamaları, kadına yönelik erkek şiddetini engellemeyi hedefleyen cinsiyetçi tutumları azaltma, şiddet türlerini tanıma, düşünce ve duyguları sağlıklı bir şekilde ifade etme, öfke yönetimi, empati geliştirme, iletişim becerilerini artırma ve olumlu ebeveynlik yeteneklerini geliştirme gibi pek çok alana odaklanmaktadır. Kitap, bu uygulamaları paylaşmanın yanı sıra gerçekleştirilen grup uygulama çalışmalarından elde edilen süpervizyon notları, grup sürecinden örnekler ve grup deneyimlerini de içermektedir. Uygulama, süpervizyon ve grup deneyimlerinden yararlanarak her seans için olası zorluklara karşı temel öneriler sunmaktadır.
Uzun soluklu bir süreç ve deneyimler üzerinden yola çıkılarak yazılan kitabımızın bu alanda uygulama yapacak olan uzmanlar için faydalı bir kaynak olacağını düşünmekteyiz. Bu kitabın amacına ulaşarak alana katkı sağlamasını diliyoruz.
 

Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı – Şiddeti Önlemek İçin Erkeklerle Grup Uygulamaları isimli 134 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 01.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı – Şiddeti Önlemek İçin Erkeklerle Grup Uygulamaları pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.