Kur’an-ı Kerîm’in Tercüme ve Tefsîr-i Şerîfi Tanrı Buyruğu (Ciltli) pdf indir

tarafından
21
Kur’an-ı Kerîm’in Tercüme ve Tefsîr-i Şerîfi Tanrı Buyruğu (Ciltli) pdf indir

İslâm’ın en temel iki kaynağından birincisi olan Kur’ân’ın anlaşılması, Müslümanlar için en mühim meselelerdendir. Bu ihtiyacın karşılanmasında en temel disiplin, birçok İslâmî ilim için çatı mesabesinde olan tefsir ilmidir. On dört asırlık İslâm tarihimizde sayamayacağımız düzeyde tefsir eseri kaleme alınmış, bu ilmin hizmetkârları olan müfessirlerimiz Kur’ân deryasından katrelerle behredâr olmak için sa‘y ü gayret göstermişlerdir.
 
İşte elinizdeki “Tanrı Buyruğu” isimli eser de bu gayretlere yapılmış mütevazı bir katkıdır. İlk baskısı 1934 senesinde yapılmış bu kıymetli eser, Türk milleti tarafından takdirle karşılanmış ve yüksek rağbet görmüş, bunun neticesinde 1947, 1955 ve 1980 senelerinde üç kez daha basılmıştır. Ömer Rıza Doğrul’un sade ve akıcı Türkçesi, eserinde takip ettiği metodoloji ve uyguladığı sistematik, eserin muhtevası ve münderecâtı bu rağbetin karşılıksız olmadığının delilidir.
 
Eserin neşrinde, müellif henüz hayatta iken yapılan 1947 baskısı esas alınmıştır. Dil ve üslubunun selâseti sebebiyle, eserin bu yeni neşrinde, müellifin tercihleri üzerinde herhangi bir tasarrufta bulunulmamıştır.
 

Kur’an-ı Kerîm’in Tercüme ve Tefsîr-i Şerîfi Tanrı Buyruğu (Ciltli) isimli 1088 sayfadan oluşan kitap ; Ömer Rıza Doğrul tarafından yazılmış ve SELENGE YAYINLARI yayınevinin 15.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kur’an-ı Kerîm’in Tercüme ve Tefsîr-i Şerîfi Tanrı Buyruğu (Ciltli) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.