Vicdan – Vizyon pdf indir

tarafından
36
Vicdan – Vizyon  pdf indir

Vicdanlı insanların iç seslerini dinledikleri söylenir. Peki, iç ses nedir? Bu sorunun cevabı, Vicdan&Vizyon’da tüm gizemleriyle birlikte açığa çıkıyor.

Vicdanın hikâyesi başta göründüğünden çok daha kompleks ve çok daha ilgi çekici… Hz. Mûsâ’nın çöl yolculuğunun insanlığa kazandırdıkları, Hz. İbrâhim’in birlik özelliği, hür iradenin beyinde mi, kalpte mi olduğu, zihnin bir tarla gibi işlenmesi gerektiği, hislerin nereden geldiği, latifelerin pozitif faydaları, aşkın tarifi, insanlık barışının reçetesi, hırslardan kurtulmanın çaresi, analitik düşünebilme becerisi, muvaffakiyet elde etme gibi onlarca konu bu eserde açıklanıyor.

İnsan, içindeki sesi daha yakından tanımaya başladıkça vicdanını tanımaya baş-lıyor. Vicdan öyle bir mekanizma ki sadece bizimle konuşmuyor, aynı zamanda kendisine ait irade, zihin, his ve latifeleriyle birlikte düşünüyor, akıl edebiliyor, plan yapıyor, üzülüyor, seviniyor, bilinçli bir şekilde yönlendirme yapıyor. Âdeta içimdeki olmam gereken kusursuz “ben”in yansıması olarak beni mükemmele doğru taşıyor.

Vicdan, belki de dünya genelindeki tüm insanların üzerinde uzlaştığı ve güvendiği tek güç. Geçmişten günümüze, doğudan batıya herkesin başı sıkıştığında sığındığı ve sığınacağı tek liman.

Vicdan, insanlık dünyasında hem var hem de yok olarak kabul gören bir yazılım. Var: Herkes biliyor ve ona güveniyor. Yok: Neredeyse tüm filozoflardan ilim adamlarına kadar herkesçe sadece bir yargı aracı gibi görülüyor ve potansiyelinin belki %10’u bile yansıtılmıyor.
İnsanlık serüvenindeki en güvenilir marka “vicdan”ı derinlemesine ve akademik olarak işleyen bir çalışma olan “Vicdan&Vizyon” ile vicdan inşallah hak ettiği değere kavuşacak, sır olarak işleyen süreç, artık aşikâre kullanılmaya başlanacak ve tüm insanlık da bu değerlerden istifade edecektir.
 

Vicdan – Vizyon isimli 228 sayfadan oluşan kitap ; Zeki Uyar tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 05.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Vicdan – Vizyon pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.