Gurbet pdf indir

tarafından
24
Gurbet pdf indir

1969: 
Sevim, sevdiği adam Adnan askerdeyken ailesi tarafından hiç tanımadığı ve sevmediği bir adam ile görücü usulü evlendirilip Almanya`ya gelin gider. Bu evliliğinden iki kız gelir dünyaya. Sevim hayatı boyunca zorluklar ve acılar çeker, dilini bile bilmediği bir ülkede yaşamak onu oldukça yıpratır, doğup büyüdüğü memleketini özler ve âşık olduğu adamı unutamaz. Gurbette en büyük korkusu kızlarının bir yabancı ile evlenmesi olur, ki o da başına gelir, tüm müdahalelere rağmen kızı Fatma annesini dinlemez ve Alman Stefan ile evlenir. Bu evlilikten sonra Fatma’nın ailesi ile arasına soğukluk girer ve görüşmeyi keserler.
 
2016:
Fatma’nın kızı Mine bunalıma girdiği için psikolojik tedaviye başlar. Psikolog Selma onu yakından tanımak için sorular sorar. Mine hayat hikâyesini anlatırken ne kadar yalnız ve çaresiz büyüdüğünü fark eder. Küslüklerinden dolayı dede sevgisi göremez ve Mine küçükken dedesi ölür. Geride kalan anneannesini çok merak ettiği için onunla tanışmak ister ve ilk adımı atar. Anneannesi Sevim´in Türkiye’de yaşadığını öğrenince annesinden gizli yanına gider. Olayları, yaşanmışlıkları ve gizlenen sırları onun ağzından öğrenir.
 

Gurbet isimli 234 sayfadan oluşan kitap ; Emine Çelik tarafından yazılmış ve CİNİUS YAYINLARI yayınevinin 26.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Gurbet pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.