Orhan Veli Bütün Şiirleri-Hoşgör Köftecisi Bütün Hikayeleri-Bütün Şiirleri pdf indir

tarafından
24
Orhan Veli Bütün Şiirleri-Hoşgör Köftecisi  Bütün Hikayeleri-Bütün Şiirleri pdf indir

«…Bir yer var, biliyorum;  
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.»
 
Dile getirmekte güçlük çektiğimiz nice duygulara tercüman olan ve bunları olabildiğince sade bir dil kullanarak çoğu kez şaşırtıcı bir orijinallikle ifade eden Orhan Veli, şiirimiz için, kuşkusuz, bir mihenk taşıdır.  Kendi yolunu açan ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen Orhan Veli için, şiirin yel değirmenleriyle savaşan şövalyesi de denilebilir, belki. Ne söylenirse söylensin değişmeyecek tek gerçek ise, şiirlerinde herkesin, mutlaka kendinden bir şeyler bulacağıdır. Kimimiz, «Cep delik, cepken delik», derken, kimimiz, «öyle bir havada gel ki» duygusundadır, bazılarımız, havalarda «içkiye benzer bir şey» olduğunu hissederken, bazılarımızın «bir elinde cımbız, bir elinde ayna» olabilir, bazen «İstanbul’u dinliyor»ken, bazen «Hereke’den çıktım yola» der ve kendimizi bir şekilde buluruz Orhan Veli şiirlerinde, vesselam.
Türk Şiiri’ne yeni bir ses, yeni bir nefes getiren isimlerin başındadır Orhan Veli, belki de, en öndeki isimdir, demek yanlış olmaz. 1941 Yılı’nda arkadaşları Oktay Rifat ve Melih Cevdet ile birlikte yayınladıkları Garip adlı şiir kitabı ve bu kitaba Orhan Veli’nin yazmış olduğu uzun Önsöz, başlı başına bir manifesto niteliğini taşır. Sonrasında da, başlattıkları Garip Akımı’nın öncüsü olmaya devam eder Orhan Veli.
“Atatürk’ün Hatıra Defterleri” ile başlattığımız, Matruşka Kitaplar serimize, büyük şairimiz Orhan Veli ile devam ediyoruz. Çoğumuzun yalnızca şiirleri ile tanıdığı Orhan Veli’nin yazdığı hikayelerin tamamının da yer aldığı bu kitap ile yine bir ilke imza atıyoruz: Orhan Veli’nin Bütün Şiirleri ve Hoşgör Köftecisi-Bütün Hikayeleri, ilk kez, tek bir kitapta okuyucuya sunuluyor ve yeni serimiz, doğru rota ile yolunda ilerliyor.
Kitabın tamamen Orhan Veli’yi yansıtmasını teminen, Oktay Rifat ile birlikte imzaladığı, “Ağaç” ve “Kuş ve Bulut” adlı şiirlere yer verilmemiş, nüshalar arasında tereddüde düşülen durumlarda Varlık Yayınları tarafından 1966 yılında yayımlanan “Orhan Veli-Bütün Şiirleri, X. Baskı” esas alınmış ve şiirlerdeki kelimelerin özgünlüğü muhafaza edilmeye çalışılmıştır.
Editörlüğünü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi ve yayınevimiz yazarı Hakan Karcı’nın yaptığı, “Matruşka Kitaplar:Bir Kitap, İki Eser” serimizin ikincisi olan, Orhan Veli’nin “Bütün Şiirleri/Hoşgör Köftecisi-Bütün Hikayeleri” adlı kitabının da, okuyucularımıza yeni ufuklar açmaya devam edeceğini umuyoruz.
 
 

Orhan Veli Bütün Şiirleri-Hoşgör Köftecisi Bütün Hikayeleri-Bütün Şiirleri isimli 152 sayfadan oluşan kitap ; Orhan Veli Kanık tarafından yazılmış ve KAPTAN KİTAP yayınevinin 05.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Orhan Veli Bütün Şiirleri-Hoşgör Köftecisi Bütün Hikayeleri-Bütün Şiirleri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.