Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Kültürü ve Medeniyeti Üzerine Düşünceler pdf indir

tarafından
35
Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Kültürü ve Medeniyeti Üzerine Düşünceler pdf indir

Batı’da, ulaşım ve iletişim teknolojilerinin gelişmesi, medya araç ve ortamlarının da dünya gündemine hızla girmesini beraberinde getirmiştir. 20 ve 21. yüzyılda bu medya araçlarının internet teknolojileri ile birleşmesi ise genel anlamda “dijitalleşme” kavramıyla ifade ettiğimiz tekno-kültür çağını başlatmıştır. Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0’ın konuşulduğu günümüz dünyasında Türk kültürü ve medeniyeti Türkiye merkezli bakış açısıyla kendini konumlandırmaya çalışırken, aynı zamanda Türk dünyası coğrafyasıyla bütünleşme çabası içerisindedir. Türk kültür ve medeniyetinin pozitif değerler sistemi, Batı’nın ortaya çıkarmış olduğu medeniyet krizi karşısında Türk Devletleri Teşkilatı aracılığıyla bütün insanlığa umut ışığı olmaktadır.
 
Çalışma, bu çerçeve ve kavram haritasıyla okunabilecek olan Türkiye ve Türk dünyasındaki örnek şahsiyetleri, olayları, fikirleri ve kültürel değişim süreçlerini ele alan makalelerden oluşmaktadır. “Köklü Gelenekten Güçlü Geleceğe: İnsan-Kültür-Mekân” başlığını taşıyan ilk bölümde, Türk kültürünün temel metinlerinden bugüne yansıyan değer ve tutumlar, devlet adamı tipolojisi, hâfıza mekânı örnekleri, yakın tarihte öne çıkan şahsiyetler ve Türk halk biliminin değişim-dönüşüm süreçleri ele alınmaktadır. “Kültür Değişmeleri: Dijital Dünyada İnsan-Toplum ve Millî Kültür” başlıklı ikinci bölümde ise medya ve dijitalleşme sürecinin eğitim-öğretim hayatıyla Türk kültür ve siyasetine etkilerini ortaya koymayı amaçlayan değerlendirmeler yapılmıştır.
 
Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un bu eseri, Cumhuriyet’imizin 100. yılını idrak ettiğimiz bir dönemde -Türk kültür ve medeniyetinin dünden devraldıklarını yarına taşıyabilmek adına- onun imkân ve kabiliyetlerine dair tespit, inceleme ve değerlendirmeleri içermektedir.
 

Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Kültürü ve Medeniyeti Üzerine Düşünceler isimli 295 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Ruhi Ersoy tarafından yazılmış ve ÖTÜKEN NEŞRİYAT yayınevinin 08.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Kültürü ve Medeniyeti Üzerine Düşünceler pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.