Rothschild Hanedanı Dünyanın Bankacıları (1849-1999) pdf indir

tarafından
19
Rothschild Hanedanı  Dünyanın Bankacıları (1849-1999) pdf indir

ROTHSCHILD AİLESİNİN GİZLİ KALMIŞ HİKÂYESİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
 
“Muazzam bir başarı, tarihsel araştırma ve hayal gücünün zaferi.”
The New York Review of Books
“Niall Ferguson’ın zekice yazılmış ve tümüyle büyüleyici Rothschild ailesi monografisinin bu ikinci cildi, akademik tarihçilerin hâlâ hepimizin okumak isteyeceği harika hikâyeler anlatabileceğini kanıtlıyor.”
The New York Times Book Review
 
Niall Ferguson modern Avrupa ve dünya tarihi üzerinde büyük etkiler bırakmış bankacılık ailesi Rothschildlerin izini sürmeye devam ediyor ve ailenin tarihini günümüze dek getiriyor. Ferguson, destansı Rothschildler monografisinin bu ikinci cildiyle, tüm zamanların en büyüleyici ve güçlü ailelerinden birinin efsaneleri yıkan portresini tamamlıyor.
Kırım’dan İkinci Dünya Savaşı’na kadar yaşanan her savaş Rothschildlerin dünya çapındaki imparatorluğunun istikrarını defalarca tehdit etti. Bu küresel çalkantılara rağmen, Rothschildler yirminci yüzyılın ilk çeyreğine kadar dünyanın en büyük bankası olarak kaldı. Peşine düştükleri çıkarları finans alanının çok ötesine uzandı. Ülkeler arası diplomasilerde etkili oldular; uzak diyarlarda maddi kazançlar için mücadele verdiler; adlarını sadece gazetelerde gördükleri topraklarda ticari yatırımlar yaptılar; kârları uğruna savaşlara gizliden veya açıktan taraf oldular, yeni ülkelerin kurulmasına, eskilerinin yıkılmasına aracı oldular. Tek amaçları finans merkezi olan Londra’daki hakimiyetlerini ve dünya çapındaki bankacılık imparatorluklarının gücünü korumaktı. Felaketleri ise yeni palazlanan Amerika Birleşik Devletleri’nde kendilerini başarılı bir şekilde kabul ettirememeleri oldu: 1920’lerden itibaren finansal gücün Londra’dan New York’a kaymasıyla güçleri gittikçe azaldı. Peki ama böylesi bir finans imparatorluğunun güç kaybetmesi ne demektir?
Uzun süredir kayıp olan Rothschild ailesi arşivlerine erişebilen ilk tarihçi olan Ferguson, ailenin engellenememiş yükselişinin ve görece çöküşünün izini sürüyor ve sizleri çekici üslubuyla bu takibe şahit tutuyor. Rothschild Hanedanı: Dünyanın Bankacıları, 1849-1999 günümüzde dahi hâlâ etkinliğini ve etkisini sürdüren Rothschild ailesinin günümüzün ekonomik, sosyal ve siyasi tarihinin önemli bir oyuncusunun günümüze uzanan hikâyesini ustalıkla anlatıyor.
 

Rothschild Hanedanı Dünyanın Bankacıları (1849-1999) isimli 688 sayfadan oluşan kitap ; Niall Ferguson tarafından yazılmış ve KRONİK KİTAP yayınevinin 17.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Rothschild Hanedanı Dünyanın Bankacıları (1849-1999) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.