Yolda Olmak pdf indir

tarafından
23
Yolda Olmak pdf indir

İlk kitabı Herkesten Uzakta ile 2022 Vedat Türkali Öykü Ödülü’ne layık görülen Kadir Işık’tan bir gezi/anlatı: Yolda Olmak.
 
Tiflis’ten Bakü’ye, Tebriz’ten Kirmanşah’a, Süleymaniye’den Midyat’a…
Doğu’nun altın şehirlerinde dolaşan Kadir Işık, kadim medeniyetlerin kalıntıları arasında sınırların ayırdığı sofralara davet ediyor okuru. Ortadoğu’nun parıldayan renklerini, zengin çarşılarını ve “gönüllü” insanlarını olduğu kadar çözümsüz sorunlarını, adaletsizliğini ve iktidarlarının yarattığı yapay husumetleri de taşıyor metnine.
 
Daima yolda olmaya, keşfetmeye…
 
“Oysa sınır benim için birbirinin aynı olan iki halkın arasına çekilmiş çizgiden, insanları bölmekten öte bir anlam taşımıyor. Benim dünyamda bir önemi yok, anlamsız. Toplumları birbirinden ayırmak, insanları birbirine düşman etmek, yabancılaştırmak, özgürlüklerini kısıtlamak için örülmüş kalın duvarlar. Hiç kuşkusuz zamanla incelecek o duvarlar, gittikçe ortadan kalkacak, eğer sermaye bu kadar güçlü, para tapınılası bir meta olmasaydı…”
 

Yolda Olmak isimli 168 sayfadan oluşan kitap ; Kadir Işık tarafından yazılmış ve İTHAKİ YAYINLARI yayınevinin 21.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yolda Olmak pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.