Ebu Talha el-Ensarî (Hayatı ve Rivayetleri) pdf indir

tarafından
34
Ebu Talha el-Ensarî (Hayatı ve Rivayetleri) pdf indir

Kur’ân-ı Kerim’in ve Sünnet-i Seniyye’nin nesilden nesile aktarılarak bize kadar ulaşmasında en büyük pay sahâbeye aittir. İslâm Medeniyetinin kurucu nesli ve vahyin ilk muhatapları olan sahâbe, hayat içerisinde karşılaştıkları her durumda Allah ve Rasûlü’nün rızasına uygun tavırlar sergilemiş, Kur’ân-ı Kerîm’in takdirine ve Hz. Peygamber’in (s.a.v.) övgüsüne erişmişlerdir. Bu nedenle doğru din anlayışının yeniden tartışmalara açıldığı ve bin dört yüz yıllık İslâm geleneğinin sorgulandığı şu dönemde sahabeyi tanımak, zihinlerde ve gönüllerde doğru din algısının oluşumuna yardımcı olacaktır.
 
Sahâbî biyografisi ve rivayetleri niteliğinde olan bu çalışmamız, üç bölümden meydana gelmektedir.
Birinci bölümde, sahâbe neslinin önemli bir kısmını oluşturan “Ensar” hakkında genel bilgiler verilmiş, âyet-i kerime ve hadis-i şerifler ışığında ensarın faziletine vurgu yapılmış;
İkinci bölümde, Allah ve Rasûlü’ne sadakati, inananlara karşı sehâveti ve cihad meydanlarında yiğitliği ile tanınan, Enes b. Malik’in üvey babası ve Ümmü Süleym’in eşi Ebû Talha el-Ensârî’nin hayatı her yönüyle geniş bir şekilde ele alınmıştır.
Çalışmamızın üçüncü bölümünde ise Ebû Talha’nın rivayet ettiği hadisler detaylıca incelenerek şerh edilmiş, hadislerden çıkarılan sonuçlar belirtilmiştir.
 

Ebu Talha el-Ensarî (Hayatı ve Rivayetleri) isimli 416 sayfadan oluşan kitap ; Enes Demir tarafından yazılmış ve RAVZA YAYINLARI yayınevinin 08.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Ebu Talha el-Ensarî (Hayatı ve Rivayetleri) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.