Barbaroslar 2 / Denizlerin Reisi (Resimli Roman) pdf indir

tarafından
48
Barbaroslar 2 / Denizlerin Reisi (Resimli Roman) pdf indir

Çizerden;
İncelediğiniz bu kitap Gerçek tarihi olaylar gerçek kahramanlarla birebir anlatılmıştır. Büyük Türk Komutanlarından Barbaros Hayrettin Paşa’nın zaferlerinin anlatıldığı bu çizgi romanı tarihin içindeymiş gibi okuyacaksınız. Çizgi roman deyince, daima uğraştığım çizgilerle yazılı metni bir araya getirmek istedim. Akıcı ve daha akılda kalması için görselliği de ön planda tutacak şekilde bu sistemle projemizi gerçekleştirdik. Bu sistemi uygularken, eğitimcilerin de görüşlerini alarak, “Resimli Roman” şeklinde yayınlamayı uygun gördük. İşte Barbaros Hayrettin Paşa’nın, hatıratlarının “Denizlerin Reisi”
kısmını çizgilerimizle ve günümüz diliyle sizlere aktarıyoruz. İyi okumalar…
 
Murat SEVİNÇ
 
Barbaroslar;
Kaptanıderya Barbaros-Hayreddin Paşa, hatıralarını,-bizzat Kanunî Sultan Süleyman’ın emriyle yazdırmıştır. Paşa anlatmış, söylediklerini. Murâdî Sinan Reis kaleme almıştır. Türk tarihinin önemli kaynaklarından (biri olan bu pek değerli hatıraların Türkiye de beş elyazması nüshası mevcuttur. Bunların biri Topkapı Sarayında, diğer dördü de İstanbul Üniversitesi Kütüphanesinin Türkçe Yazmalar Bölümündedir. Barbaros, önce ağabeyi Oruç Reisten bahsetmekte, sonra “Hayreddin Paşa/, olmadan önce “Hızır Reis., adıyla yaptığı faaliyeti anlatmaktadır.
 

Barbaroslar 2 / Denizlerin Reisi (Resimli Roman) isimli 100 sayfadan oluşan kitap ; Murat Sevinç tarafından yazılmış ve BORDO RESSAM yayınevinin 09.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Barbaroslar 2 / Denizlerin Reisi (Resimli Roman) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.