Rasim Özdenören’in Eserlerinde Müslümanca Duruş pdf indir

tarafından
21
Rasim Özdenören’in Eserlerinde  Müslümanca Duruş pdf indir

Toplumsal düzeni tesis eden kurallardan müteşekkil olan ahlâk sistemi, toplumsal kurumlar içerisinde önemli bir konuma sahiptir. İlgili konumunu tüm toplumlarda koruyarak ve günümüze kadar belirli ilkeler etrafında şekillenerek güçlü etkisini göstermiştir. Söz konusu ilkelerin en önemli menşei olması itibariyle din de toplumsal düzlemde bir ahlâk sistemini ifade etmektedir. Bu bağlamda denilebilir ki din ve ahlâkın bu iç içe doğası, Din Sosyolojisi disiplininin çalışma alanları içinde önemli bir yere sahiptir.
 
Bu tezde ele alındığı üzere tanınmış edebiyat ve fikir insanı Rasim Özdenören’in din ve ahlâk etkileşimi bağlamında toplumsal etkenler ve aşkın değerler üzerine temellendirdiği “Müslüman Ahlâkı”na yaklaşımı özgün bir değer taşımaktadır. Bu çalışma Özdenören’in din, ahlâk ve toplum ilişkileri bağlamında “Müslüman Ahlâkı”na dair yaklaşımının sunacağı özgün açılım imkânlarını eserlerindeki anlatımları üzerinden sosyolojik yansımalarıyla deskriptif olarak tespit edebilme ve anlama gayesi etrafında şekillenmektedir. Bu gaye ile Din Sosyolojisi literatürüne mütevazi bir katkı hedeflenmektedir.
 

Rasim Özdenören’in Eserlerinde Müslümanca Duruş isimli 152 sayfadan oluşan kitap ; Filiz Sarışık Akkoç tarafından yazılmış ve GÜLNAR YAYINLARI yayınevinin 03.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Rasim Özdenören’in Eserlerinde Müslümanca Duruş pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.