Yaşamak Sevinci / Fikret Ürgüp Bütün Eserleri 3 pdf indir

tarafından
27
Yaşamak  Sevinci / Fikret Ürgüp Bütün Eserleri 3 pdf indir

Öykücü, şair, denemeci, ressam ve psikiyatr Fikret Ürgüp’ün bütün eserlerinin üçüncü cildi olan ve Sevengül Sönmez tarafından yayına hazırlanan Yaşamak Sevinci, 1952-1970 yılları arasında, Yeditepe, Yeni İnsan, Yenilik, Varlık, Güney dergilerinde ve Cumhuriyet gazetesinde yayımladığı portreleri, edebiyat-sanat yazılarını, psikolog gözüyle yazdığı değerlendirmeleri ve “Amerika Mektupları”nı bir araya getiriyor. Öykü ve şiirleriyle edebiyatımızda ayrıksı bir yer edinen Fikret Ürgüp’ü bir deneme yazarı ve eleştirmen sıfatıyla da sahneye taşıyan Yaşamak Sevinci, önemli bir külliyatın parçası olarak, aynı kuşaktan Vüs’at O. Bener, Erhan Bener ve Ferit Edgü gibi isimlerle birlikte Everest kitaplığında yerini alıyor.
Bizde eksik olan yaşamak sevincini aşılamak lazım gibi geliyor bana. Mademki yaşıyoruz, neşeli olmalıyız. Neşeli olmak insanı ilerletir.
[…] Mademki hayattayız, sevinmemiz gerekir. İşte halka, bilhassa bizim halkımıza bunu anlatmalı.
 
 

Yaşamak Sevinci / Fikret Ürgüp Bütün Eserleri 3 isimli 328 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve EVEREST YAYINLARI yayınevinin 12.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yaşamak Sevinci / Fikret Ürgüp Bütün Eserleri 3 pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.